| Besztercei töltött liba receptHúsételek Hozzávalók: 1 db pecsenyeliba 30 dkg aszalt szilva 1/2 dl rum fél citrom reszelt héja és kicsavart leve só majoránna rozmaring őrölt feketebors Elkészítés: Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom. A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, majoránnával, friss rozmaringlevéllel és reszelt citromhéjjal jól bedörzsölöm, majd megtöltöm az aszalt szilvával. A nyílást hústűvel összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle. Tepsibe teszem, aláöntöm a rumos-citromos vizet. A libát kívülről minden oldalán sózom, borsozom, alufóliával szorosan lezárom a tepsit. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom. Ezután ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm egy serpenyőbe, a tepsibe visszatéve bőrét ropogósra sütöm. Közben a serpenyőbe öntött főzőlevet kevés liszt hozzáadásával beforralom mártássá. A húst a sütőből kivéve néhány percig pihentetem, majd feldarabolva meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré halmozom. Tejszínes burgonyapürével és a mártással körítve kínálom. Nanasnani receptje A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |