| Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal receptLevesek Hozzávalók: 2 főre 2 db csirkecomb 150 g basmati rizs 200 g brokkoli 1/2; köteg zöldhagyma 1/4; piros húsú paprika 1/4; ananász (vagy egy fél kis doboz konzerv) 25 g földimogyoró 60 ml zöldségleves 3 ek szójaszósz koriander -, vagy petrezselyemzöld A pácléhez: 1 chilipaprika 1 gerezd fokhagyma 1 tk balzsamecet 3 tk szójaszósz 1 tk folyékony méz 1 ek paradicsomketchup 1 ek olaj Elkészítés: 1.A csirkecombokat teljesen kicsontozzuk és mindegyiket 3-3 részre vágjuk. 2.A pácléhez az apróra vágott chillipaprikát és fokhagymát összekeverjük az ecettel, szójaszószal, mézzel, ketchuppal és olajjal. A csirkecombdarabokat bekenjük a páclével. 3.A rizst megfőzzük. 4.A brokkolit rózsáira osztjuk, a paprikát csíkokra, a zöldhagymát pedig karikákra vágjuk. 5.A húst egy tűzálló tálba tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a maradék páclével kenegetjük. 6.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a zöldségeket állandóan kavarva 5 percig sütjük. A kockára vágott ananászt és a földimogyorót hozzáadjuk. A kész rizst belekeverjük, felöntjük a levessel és szójszósszal ízesítjük. Összemelegítjük. 7.A sült csirkét a rizzsel tálaljuk. Apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |