| Serpenyős zöldségek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 4 személyre: 2 gerezd fokhagyma 80 dkg vegyes zöldség (pl. sárgarépa, gomba, újhagyma, paprika, cukorborsó,szárzeller,brokkoli, cukkini, zöldbab – ízlés szerint) 2 evőkanál olaj 10 dkg egész hámozott mandula 1 evőkanál gyömbérpor 3 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Közepes lángra kapcsolunk. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük. Kevergetve még további 2 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket párolt rizzsel fogyasztjuk. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 295 kcal A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |