Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős zöldségek recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 személyre:
2 gerezd fokhagyma
80 dkg vegyes zöldség (pl. sárgarépa, gomba, újhagyma, paprika, cukorborsó,szárzeller,brokkoli, cukkini, zöldbab – ízlés szerint)
2 evőkanál olaj
10 dkg egész hámozott mandula
1 evőkanál gyömbérpor
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Közepes lángra kapcsolunk. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük. Kevergetve még további 2 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket párolt rizzsel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 295 kcal

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis sült zöldségek » Serpenyős hideg csülök » Serpenyős csirkemáj » Édes-csípős zöldségek
» Serpenyős melegszendvics » Leves reszelt zöldségekből » Csőben sült zöldségek 2. » Energiaital zöldségekkel
» Serpenyős krumpli » Libanoni töltött zöldségek » Serpenyős rizses kolbász » Hirtelen sült zöldségek
» Rakott zöldségek » Serpenyős-babos csirkemell » Olasz pirított zöldségek » Fóliában sült zöldségek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.