| Serpenyős rizses kolbász receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg főzőkolbász vagy debreceni 1 fej hagyma 20 dkg rizs őrölt bors só ízlés szerint mustár (1-3 teáskanál) 3 db tojás 15 dkg reszelt sajt margarin vagy olaj Elkészítés: A megmosott rizst a margarinon vagy olajon kissé megpirítjuk,felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Lassú tűzön fedővel lefedve pároljuk. Közben a hagymát vékonyan felszeleteljük,kevés zsiradékon megdinszteljük, a karikára vágott kolbásszal összekeverjük.Kevés vizet öntünk alá,és puhára pároljuk. A tojást a reszelt sajttal habosra keverjük,sóval,borssal,mustárral ízesítjük. A párolt rizst,a párolt kolbászt összekeverjük,ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket,tűzálló tálba öntjük,és sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Tanácsok: Savanyúsággal,esetleg puha kenyérrel tálaljuk A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |