| Serpenyős pizza receptPizzák Hozzávalók: 1/2 kg liszt 6 ek. olaj 1 kiskanál cukor 1 kiskanál só 1 tasak élesztő 250 ml. víz fedeles serpenyő tejföl fokhagyma bazsalikom paradicsom paprika kolbász v. sonka sajt Elkészítés: A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom, adhatok hozzá még lisztet, ha túl ragadós a massza, de nem szabad nagyon kötöttnek lennie. 30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen). A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap. A többi hozzávalót felvágom, lereszelem a sajtot. A tésztát, miután megkelt négy részre osztom. Előmelegítem a serpenyőt, fontos, hogy teflonos, fedeles serpenyőt használjunk! Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtom a tésztát, majd a serpenyőbe teszem, kis lángon 4 percig sütöm fedő alatt, ha már szépen megsült az alja megfordítom, rákenem a tejfölös alapot, rápakolom a feltéteket és megszórom sajttal, majd újabb 4 perc fedő alatti sütés után készen is van! Isteni finom!!! Tanácsok: Tejfölös alap helyett lehet paradicsomos is, ízlés szerint és feltétnek is használhatunk bármit, ízlés szerint! :) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: kitya26 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |