| Serpenyős csirkemáj receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár 3 dkg vaj 1 teáskanál pirosarany, só,borsikafű, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó metélőhagyma, 1 csomó zellerzöld, Elkészítés: A csirkemájat apró kockára szeleteljük. Hozzákeverjük a tejfölt,a mustárt,a pirosaranyat,és az apróra vagdalt zöld fűszernövényeket. (A zöldek szezonja után ugyanezek szárított változatát használjuk.) Vajjal kent serpenyőbe tesszük és közepesen forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Az idénynek megfelelő vajon párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk. Zöldségpárolás:A megtisztított zöldségféléket daraboljuk,olvasztott vajon néhány percig pirítjuk,majd felengedjük egy ujjnyi vízzel,sózzuk és fedő alatt puhítjuk. Ha azonnal tálaljuk,szinét és gazdag vitamintartalmát is megőrzi. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |