Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős csirkemáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár
3 dkg vaj
1 teáskanál pirosarany,
só,borsikafű,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 csomó metélőhagyma,
1 csomó zellerzöld,

Elkészítés:
A csirkemájat apró kockára szeleteljük.
Hozzákeverjük a tejfölt,a mustárt,a pirosaranyat,és az apróra vagdalt zöld fűszernövényeket.
(A zöldek szezonja után ugyanezek szárított változatát használjuk.)
Vajjal kent serpenyőbe tesszük és közepesen forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Az idénynek megfelelő vajon párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk.
Zöldségpárolás:A megtisztított zöldségféléket daraboljuk,olvasztott vajon néhány percig pirítjuk,majd felengedjük egy ujjnyi vízzel,sózzuk és fedő alatt puhítjuk.
Ha azonnal tálaljuk,szinét és gazdag vitamintartalmát is megőrzi.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi csirkemájkrém » Lecsós -csirkemáj » Csirkemáj pástétom » Gombás csirkemáj almával
» Csirkemájas saláta » Csirkemájas csirkeszárny » Csirkemáj sült hagymával » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Csirkemájas csirketokány » Csirkemáj grillsütőben » Lecsós csirkemáj2 » Serpenyős zöldségek
» Serpenyős spárga » Serpenyős káposzta I. » Sajtos rántott csirkemáj » Gombás csirkemájragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.