Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős kelbimbó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
450 g kelbimbó
15 ml/1 ek. napraforgóolaj
6-8 újhagyma, 2,5 cm-es darabokra vágva
2 szelet friss gyömbérgyökér
40 g szeletelt mandula
1,5-2 dl zöldség- vagy csirkehúsalaplé


Elkészítés:
A kelbimbókról eltávolítjuk a nagyobb külső leveleket, levágjuk a szártöveket. Kb. 7 mm vastagra szeleteljük.
Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és az újhagymát, a gyömbért többször megkeverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát és mérsékelt hőfokon kevergetve pirítjuk, míg a hagyma is, a mandula is elkezd barnulni.
Eltávolítjuk a gyömbért, lejjebb vesszük a hőfokot, és belekeverjük a kelbimbót. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük az alaplét és alacsony hőfokon hagyjuk főni 5-6 percig, míg a kelbimbó majdnem megpuhul.
Ha szükséges, kissé megsózzuk, majd feljebb vesszük a hőt, hogy a felesleges lé elfőjön


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós kelbimbós sali » Sajtos rakott kelbimbó » Kelbimbó pármai módra » Kelbimbó sörtésztában
» Virslis rakott kelbimbó » Sajtos kelbimbó » Kelbimbó vajjal » Sertésszelet kelbimbóval
» Kelbimbó főzelék » Serpenyős egytál » Kelbimbó sülve » Kelbimbófőzelék
» Finom sajtos kelbimbó » Serpenyős krumpli » Serpenyős káposzta 2. » Kelbimbós egytálétel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.