| Serpenyős kelbimbó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 450 g kelbimbó 15 ml/1 ek. napraforgóolaj 6-8 újhagyma, 2,5 cm-es darabokra vágva 2 szelet friss gyömbérgyökér 40 g szeletelt mandula 1,5-2 dl zöldség- vagy csirkehúsalaplé só Elkészítés: A kelbimbókról eltávolítjuk a nagyobb külső leveleket, levágjuk a szártöveket. Kb. 7 mm vastagra szeleteljük. Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és az újhagymát, a gyömbért többször megkeverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát és mérsékelt hőfokon kevergetve pirítjuk, míg a hagyma is, a mandula is elkezd barnulni. Eltávolítjuk a gyömbért, lejjebb vesszük a hőfokot, és belekeverjük a kelbimbót. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük az alaplét és alacsony hőfokon hagyjuk főni 5-6 percig, míg a kelbimbó majdnem megpuhul. Ha szükséges, kissé megsózzuk, majd feljebb vesszük a hőt, hogy a felesleges lé elfőjön A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |