| Házi csirkemájkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj 0,2 kg csirkemell filé 0,1 kg vöröshagyma 1/2 evőkanál light margarin(delma vgy bármi más) őrölt bors szárított petrezselyem sültcsirke fűszersó Elkészítés: A csirkemájat és a mellfilét megfőzzük nem sózott vízben. Közben a hagymát lereszeljük. Turmixba öntjük a megfőtt májat és húst ,rátesszük a hagymát,petreszelymet,fűszersót ,1/2 evőkanál light margarint és a máj főzővizéből 1/2-1 dcl-t.(attól függ mennyit vesz fel)Krémes állagúra turmixoljuk. Tanácsok: Nagyon ízletesen el lehet készíteni,a saját fantáziád szerint is.Van olyan amikor a vöröshagyma helyett fokhogymával keverem. Amikor nem fogy el ,én szilikonos jégkockatartóba adagolom,és lefagyasztom.Amikor megfagyott ,kiszedem a tartóból és zacskóba teszem.Este a szükséges mennyiséget előveszem és másnap reggelihez ott a finom friss májkrém ,tartósítók és mindenféle egészségkárosítók nélkül. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |