| Lecsós -csirkemáj receptHúsételek Hozzávalók: 4-dl házi lecsó fél kiló csirkemáj olaj a sütéshez 10 szem újburgonya 1 evőkanál zöldfűszer apríték medvehagyma petrezselyem metélő hagyma Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, megpucoljuk, daraboljuk, és aprított zöldfűszerben megforgatjuk. A csirkemájakat megsütjük kb. fél centi olajon. A lecsót felmelegítjük, majd a májat a közepére halmozzuk. Rakjuk körbe a burgonya szeletekkel. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Kenyér szeletekkel kínáljuk, mert a lecsóhoz és a májhoz az nagyon jól illik. Tanácsok: Nagyon fontos, hogy a lecsóba hazai, szabadföldi paprikát használjunk. Ez a legfinomabb. A lecsó akkor finom, ha nincs szétfőzve, és ropogós marad a paprika. Ez a receptem hatalmas sikert aratott mind itthon, mind pedig külföldi országokban. Fokozni lehet az ízét, ha házi szalonnát is pirítunk, és hozzátesszük a zsírját és a szalonnát is. De ekkor már egy igazi, magyaros kalóriabomba. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Cilumiluci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |