| Sajtos csirkemáj-rizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 30 dkg rizs, 20 dkg gomba, 15 dkg főtt zöldborsó, 10 dkg reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 evőkanál olaj, majoránna, fél csokor petrezselyemzöld, só, bors. Elkészítés: Mosd meg a rizst, majd 2 evőkanálnyi olajon forrósítsd át. Öntsd fel 5-6 dl forró vízzel, és fedő alatt párold puhára. Tisztítsd meg a hagymát, aprítsd fel, majd olajon süsd üvegesre. A megtisztított gombát és májat vágd kis kockákra. Először a gombát, majd a májat is add hozzá a megpárolt hagymához. Sózd meg, ízesítsd borssal, majoránnával, és pár percig folyamatos kevergetés közben pirítsd. Szórd meg a felaprózott petrezselyemmel, azután forgasd bele a zöldborsót és a reszelt sajt felét. Tálaláskor szórd meg a maradék sajttal. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |