| Csirkemáj pástétom receptHúsételek Szendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 0,5 (jó:-)fej vöröshagyma (közepes fele) 1 kis gerezd fokhagyma 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors 1 mokkáskanálnyi majoranna 1 nagyobbacska alma (édeskés, pl. Gála) 2 evőkanál olívaolaj 10 dkg vaj só, mindenki szája íze szerint. Elkészítés: Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majorannával, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz, és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem. Tanácsok: A máj és az alma levét nem feltétlenül kell teljesen elpárologtatni pirításkor, ha kicsi marad rajta, könnyebb lesz a mixelés. Pirítóshoz nagyszerű! Én a kenyeret is magam sütöm, előnyben részesítve a teljeskiőrlésű (bio)liszteket. Saját recept, így elnézést kérek, hogy nem tudok adatokkal szolgálni a tápanyagokat illetően. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Neske Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |