Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg sertés máj (világosszínű),
1 kg sovány tarja (csont nélkül),
1 kg oldalas,
1/4 kg vöröshagyma, +1 db nagy fej a pörkölthöz,
zsíradék,
pirospaprika,
só,
bors,
cukor,
ecet

Elkészítés:
A kétféle húst megtisztítjuk, a tarját kockákra, az oldalast csontonként feldaraboljuk (legjobb a rövid csontú). Szokásos módon pörköltet készítünk a kétféle húsból. Egy másik edényben, sós, erősen borsos vízben megkövesztjük az egészben hagyott májat, azaz addig főzzük, amíg belül már nem lesz véres és nyers. Mikor kész, 3x3x1/2 cm-es darabokra vágjuk. A 1/4 kg hagymát megtisztítjuk, 1/2 cm-es karikákra szeleteljük, és salátalében (enyhén sós, cukros, ecetes vízben) megfőzzük (nem szét). Amikor minden megfőtt, a pörkölthöz adjuk a májat és a hagymát. A hagyma savanyú levéből egy keveset a pörkölthöz öntünk, és összefőzzük a hozzávalókat.
Friss kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom, előre elkészíthető, vendégváró étel.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hordós savanyúság másképp » Savanyú tojásleves » Savanyúság hidegen! » Vödrös savanyúság
» Savanyú tojás » Savanyú tojás melegen » Savanyukáposztás tarja » Édes - savanyú sertés
» Savanyú malacleves » Édes-savanyú csirkemáj » Vágott, vegyes savanyúság » Savanyú göngyölt hús
» Savanyú krumplileves » Dobálós savanyúság » Savanyú krumpli leves » Savanyú káposzta bulgurral


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.