| Savanyú máj receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg sertés máj (világosszínű), 1 kg sovány tarja (csont nélkül), 1 kg oldalas, 1/4 kg vöröshagyma, +1 db nagy fej a pörkölthöz, zsíradék, pirospaprika, só, bors, cukor, ecet Elkészítés: A kétféle húst megtisztítjuk, a tarját kockákra, az oldalast csontonként feldaraboljuk (legjobb a rövid csontú). Szokásos módon pörköltet készítünk a kétféle húsból. Egy másik edényben, sós, erősen borsos vízben megkövesztjük az egészben hagyott májat, azaz addig főzzük, amíg belül már nem lesz véres és nyers. Mikor kész, 3x3x1/2 cm-es darabokra vágjuk. A 1/4 kg hagymát megtisztítjuk, 1/2 cm-es karikákra szeleteljük, és salátalében (enyhén sós, cukros, ecetes vízben) megfőzzük (nem szét). Amikor minden megfőtt, a pörkölthöz adjuk a májat és a hagymát. A hagyma savanyú levéből egy keveset a pörkölthöz öntünk, és összefőzzük a hozzávalókat. Friss kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk. Tanácsok: Nagyon finom, előre elkészíthető, vendégváró étel. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |