Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú tojásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 kanál olaj,
2 csapott evőkanál liszt,
pirospaprika,
só,
1babérlevél
ecet,
személyenként 1 tojás,
2 kanál tejföl.

Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 2 liter vízzel.
Sóval, babérlevéllel, egy evőkanál ecettel ízesítjük.
Ha jól felfőtt, személyenként 1 tojást ütünk bele. A tojással 5 percig főzzük.
Közben a tejfölt néhány kanál meleg levessel simára keverjük, majd a levesbe öntjük, tovább nem főzzük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú burgonya » Dobálós savanyúság » Sültcéklás savanyúkáposzta » Édes-savanyú káposzta
» Hordós savanyúság » Savanyú raguleves » Tojásleves » Édes-savanyú sertéscsíkok
» Párolt savanyúkáposzta. » Savanyú káposzta krémleves » Olajos paprika(Savanyúság) » Savanyúkáposzta leves
» Savanyú káposztás borda » Savanyú káposztás apróhús » Savanyú lencseleves » Savanyú marhamáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.