| Savanyú krumplileves receptLevesek Hozzávalók: 5-6 szem közepes krumpli Só ízlés szerint 2-3 babérlevél 2 teáskanál majoránna Esetleg kevés ecet a főzővízbe 2 evőkanál olívaolaj 1 fej hagyma 2 dl tejföl 2-3 ek. Liszt Fél citrom leve Elkészítés: A meghámozott és uborkagyalun felaprított krumplit a fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy a krumplikat ellepje.A vékony krumpli szeletek hamar puhára főnek. A közben olajon megpirított hagymára öntjük a kész krumplit levestül, majd a tejföllel és liszttel behabarjuk, majd felforraljuk. Tanácsok: (Hólyagpanaszok esetén az ecetet célszerű kihagyni.) A citromlevet érdemes kicsit később belekeverni, amikor a leves már tálalási hőmérsékletre hűlt. Nagyon egyszerű és könnyű elkészíteni. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: pingumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |