Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5-6 szem közepes krumpli
Só ízlés szerint
2-3 babérlevél
2 teáskanál majoránna
Esetleg kevés ecet a főzővízbe
2 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2-3 ek. Liszt
Fél citrom leve

Elkészítés:
A meghámozott és uborkagyalun felaprított krumplit a fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy a krumplikat ellepje.A vékony krumpli szeletek hamar puhára főnek. A közben olajon megpirított hagymára öntjük a kész krumplit levestül, majd a tejföllel és liszttel behabarjuk, majd felforraljuk.

Tanácsok:
(Hólyagpanaszok esetén az ecetet célszerű kihagyni.)

A citromlevet érdemes kicsit később belekeverni, amikor a leves már tálalási hőmérsékletre hűlt.
Nagyon egyszerű és könnyű elkészíteni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg krumplileves » Savanyú-édes leves » Savanyú máj pörköltágyon » Nyári savanyúság télire
» Édes és savanyú » Savanyúság télire » Gyors savanyú káposzta » Savanyúkáposzta saláta
» Vargányás krumplileves » Savanyú krumplifőzelék » Zöldséges krumplileves » Bajor savanyú pecsenye
» Dinsztelt savanyú káposzta » Vödrös savanyúságom » Hordós savanyúság másképp » Bográcsos krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.