| Sárgaborsó krémleves pirított laskagombával receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó 1 hagyma 1 sárgarépa fél zellergumó 10 dkg laskagomba 1 dl tejszín 2 evőkanál liszt 4 evőkanál olaj só bors Elkészítés: Előző nap a sárgaborsót átválogatjuk, majd bő vízben többször átmossuk, és beáztatjuk. Másnap újbóli átmosás után feltesszük főni. Teszünk hozzá szeletelt zellert és hagymát, valamint egy egész sárgarépát is, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg megpuhul. 2 evőkanál lisztből és 1 evőkanál olajból zsemleszínű rántást készítünk, és a levest besűrítjük vele, majd a tejszínt is belekeverve dúsítjuk. Vékonyra szeleteljük a laskagombát, 3 evőkanál lisztbe forgatjuk a szeleteket, és 3 evőkanál olajban megsütjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla felesleges zsiradékot, és a leves tetejére szórjuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |