| Hideg eperkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 40dkg eper 2ek porcukor 1ek citromlé 1+2dl tejszín 1tasak vaniliáscukor 8gombóc vanilia fagyi A díszitéshez: néhány citromfű-vagy mentalevél Elkészítés: Előkészítés: az epret nagyon alaposan megmossuk,szárazra törölgetjük.4szép szemet félreteszünk a díszitéshez,a többit kicsumázzuk,felaprozzuk,meghintjük porcukorral és citromlével. 1.Kemény habbá verünk 1dl tejszínt a vaniliás cukorral majd csillagbetétes nyomózsákba szedjük. 2.Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagyit,botmixerrel éppencsak összeturmixoljuk. 3,Csészékbe szedjük,tetejükre dundi habrózsákat nyomunk,1-1szem félbevágott eperrel és citromfű-vagy mentalevéllel diszitjük. Tanácsok: Ugyanezzel a gyors módszerrel egyéb karakteres friss gyümölcsböl vagy befőttböl is készithetünk hideg krémlevest. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 351 kcal A receptet beküldte: ti7 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |