Tutireceptek.hu fejléc

Hideg eperkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40dkg eper
2ek porcukor
1ek citromlé
1+2dl tejszín
1tasak vaniliáscukor
8gombóc vanilia fagyi
A díszitéshez:
néhány citromfű-vagy mentalevél

Elkészítés:
Előkészítés:
az epret nagyon alaposan megmossuk,szárazra törölgetjük.4szép szemet félreteszünk a díszitéshez,a többit kicsumázzuk,felaprozzuk,meghintjük porcukorral és citromlével.
1.Kemény habbá verünk 1dl tejszínt a vaniliás cukorral majd csillagbetétes nyomózsákba szedjük.
2.Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagyit,botmixerrel éppencsak összeturmixoljuk.
3,Csészékbe szedjük,tetejükre dundi habrózsákat nyomunk,1-1szem félbevágott eperrel és citromfű-vagy mentalevéllel diszitjük.

Tanácsok:
Ugyanezzel a gyors módszerrel egyéb karakteres friss gyümölcsböl vagy befőttböl is készithetünk hideg krémlevest.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 351 kcal

A receptet beküldte: ti7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg őszibarack » Hideg narancsleves » Hideg orosz tejfölleves » Hideg kapros uborkaleves
» Hideg sárgarépasaláta » Hideg Kutya(Csokis szelet) » Egyszerű hidegtál » Hideg-meggyleves
» Hideg zöldbableves » Hideg túrógombóc » Hideg eperhab » Hideg szederleves
» Hideg szilvapuding » Hideg kutya Emyke modra » Hideg bableves » Padlizsánleves hidegen


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.