| Padlizsánkrémleves májjal receptLevesek Hozzávalók: személyenként egy adag tejszínes padlizsánkrémleves, 1 csirkemáj, 2 dkg vaj vagy baromfizsír, ízesítéshez esetleg őrölt fehérbors, szerecsendió, rozmaring, és citromlé. Tejszínes padlizsánkrémleves Hozzávalók: személyenként 8-10 dkg padlizsán, 1 kis darab vöröshagyma, 2 dl csontlé, 2 evőkanál tejszín, egy csapott mokkáskanál liszt és só. Elkészítés: Készítése: a hámozott padlizsánt a hagymával együtt forró vízben vagy csontlében puhára főzzük. Lehűtve turmixban eldolgozzuk a sóval, a lisztel, a tejszínnel, majd felforraljuk. Tálalása: csészében. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |