| Alma-krémleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg alma, 2 evőkanál citromlé, 6 dkg cukor, csipetnyi őrölt fahéj, 2 dl tejfel, 2 evőkanál búzakeményítő, 2 dl tej, 4 evőkanál búzadara. Elkészítés: Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, földaraboljuk és egy liter citromlével, cukorral és őrölt fahéjjal ízesített vízben előfőzzük. A tejfölben elkeverjük a búzakeményítőt és behabarjuk vele a levest. Ha kihűlt, turmixoljuk. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve, majd lefedve állni hagyjuk. A behűtött alma-krémlevest tányérokba szedjük és személyenként 3-3 db. galuskát szaggatunk az előbbiek szerint elkészített tejbedarából. A tetejére kevés őrölt fahéjat hintünk és kínáljuk. Tanácsok: Egyszerű, gyors és finom Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |