Tutireceptek.hu fejléc

Alma-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma, 2 evőkanál citromlé, 6 dkg cukor, csipetnyi őrölt fahéj, 2 dl tejfel, 2 evőkanál búzakeményítő, 2 dl tej, 4 evőkanál búzadara.

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, földaraboljuk és egy liter citromlével, cukorral és őrölt fahéjjal ízesített vízben előfőzzük. A tejfölben elkeverjük a búzakeményítőt és behabarjuk vele a levest. Ha kihűlt, turmixoljuk. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve, majd lefedve állni hagyjuk. A behűtött alma-krémlevest tányérokba szedjük és személyenként 3-3 db. galuskát szaggatunk az előbbiek szerint elkészített tejbedarából. A tetejére kevés őrölt fahéjat hintünk és kínáljuk.

Tanácsok:
Egyszerű, gyors és finom

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bácskai gombócleves » Zserbó F.N.A. » Krémes gyümölcsleves » Túrós tészta
» Sárgadinnye krémleves » Sonkagombóc(levesbetét) » Mediterrán zöldségleves » Pacal gulyás
» Ír Burgonyaleves » Zsani féle Brokkoli krémleves » Hideg leves kétféle dinnyéből » 2Sajtos hagymaleves
» Túrós uborkaleves » Burgonyaleves bográcsban » Házi szaloncukor II. » Tejszínes sütőtök leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.