| Tárkonyos sárgaborsóleves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó 5 dkg füstölt szalonna 2 sárgarépa 1 fehérrépa 1 kis fej vöröshagyma 1 dl tejföl 1-2 gerezd fokhagyma liszt, tárkony, tárkonyecet, olaj, só Elkészítés: A megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldségeket és a sárgaborsót megfőzzük. Kevés olajon megpirítjuk a kis darabokra vágott szalonnát, majd kiszedjük.A zsiradékba beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és 1 evőkanál lisztet. Barna rántást készítünk, majd besűrítjük a levest és összeforraljuk. Közben sóval, tárkonnyal, tárkonyecettel ízesítjük. A sült szalonnával és tejföllel tálaljuk. A receptet beküldte: spatifillum Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |