| Krémleves édesköményből receptLevesek Hozzávalók: 2 édeskömény gumó 2 dl tejföl fakanálnyi mangalica zsír diónyi friss gyömbér só bors ételízesítő Elkészítés: Felkockázzuk az édesköményt. (Félreteszünk egy kis zöldet a leveléből, ezzel díszítjük tálaláskor.) Egy fazékban megmelegítjük a zsiradékot, rátesszük a felaprított édesköményt. 10 percig közepes lángon állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és takaréklángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Félretesszük, kicsit kihűtjük, s ha már langyos, turmixgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk. A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves állaga legyen, és felmelegítjük. Belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és a tejföllel behabarjuk. Rottyantunk egyet a levesen (de ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |