Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves édesköményből recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 édeskömény gumó
2 dl tejföl
fakanálnyi mangalica zsír
diónyi friss gyömbér

bors
ételízesítő

Elkészítés:
Felkockázzuk az édesköményt. (Félreteszünk egy kis zöldet a leveléből, ezzel díszítjük tálaláskor.)
Egy fazékban megmelegítjük a zsiradékot, rátesszük a felaprított édesköményt. 10 percig közepes lángon állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és takaréklángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Félretesszük, kicsit kihűtjük, s ha már langyos, turmixgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk.
A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves állaga legyen, és felmelegítjük. Belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és a tejföllel behabarjuk.
Rottyantunk egyet a levesen (de ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes krémleves » Meggykrémleves U1 » Málnakrémleves hidegen » Vargányás hagymakrémleves
» Narancsos karottakrémleves » Zöldborsókrémleves » Sütőtök krémleves Zoli mód » Hideg eperkrémleves
» Sárgadinnye krémleves » Avokádókrémleves » Spárgakrémleves másként » Tejszínes spárgakrémleves
» Cukkini krémleves » Sárgarépás babkrémleves » Tejfölös burgonyakrémleves » Savanyú káposzta krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.