| Sütőtök krémleves II. receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg sütőtök 1 kávéskanál olaj 0,3 dl joghurt szerecsendió gyömbér 1 dl tyúkhúsleves (ha lehet, ne kockából főzve) 1 dkg tökmag édesítőszer (ha nem elég édes a tök) fehérbors só Elkészítés: A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon, saját gőzében megpároljuk, közben sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. Csak addig pároljuk, míg a tök villával könnyen szét nem nyomható. Ezután felengedjük a húslevessel, 10–12 percig főzzük, majd turmixgéppel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, egy kevés édesítőszerrel ízesíthetjük, és ismét felforraljuk. Melegen tálaljuk. Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt, serpenyőben frissen, házilag pirított tökmag. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |