| Saláta leves receptLevesek Hozzávalók: 2-3 nagyobb fej saláta 1 nagy fej fokhagyma 1-2 kiskanál vegeta 2 dl tejföl 0.5 dl tej 1 tojás sárgája 1 kiskanál liszt ecet, só, ízlés szerint. Elkészítés: Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, vékony csíkokra szeleteljük. Miután a víz felforrott, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát, az ételizésítőt és a sót. Amikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és elkavarjuk, 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe. Ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Tanácsok: Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Nagyon finom túrospuliszkával. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: cicumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |