| Hideg sárgadinnye leves receptLevesek Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú sárgadinnye 2 dl tejszín 50 g méz 2 dl muskotályos bor 10 g friss gyömbér 100 g tejszínhab 20 g pirított mandula mentalevél vaníliafagylalt Elkészítés: A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (Tipp: ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |