Tutireceptek.hu fejléc

Diós szárnyas-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre

2 tyúkhúsleveskocka,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
5 dkg finomra darált dió,
1 evőkanál durvára vágott dió,
1 csapott evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott teáskanál currypor,
1 késhegynyi törött fekete bors,
5 dkg cérnametélt,
só.

Elkészítés:
Előkészítés: a megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom.

Elkészítés: 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét.
Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom.
Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.


A receptet beküldte: én vagyok


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés káposztaleves » Egyszerű májgaluska leves » Csirke raguleves alapléből » Kötött galuska leves
» Német sörleves » Kukoricás rákleves » Zöldteás málnaleves » Csicsókaleves kolbásszal
» Görögdinnye leves » Kókuszos sütőtökkrém leves... » Nápolyi burgonyaleves » Tárkonyos zúzaragu leves
» Édes kölesfelfújt » Csirkés csupor » Fetás mártogatós 2 » Burgonyás karalábékrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.