Tutireceptek.hu fejléc

Görög saláta (Horiatiki) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 11 adaghoz)

A salátához:
22 szem közepes méretű paradicsom (kb) 200200 g
11 fej közepes méretű lilahagyma (kb) 5050 g
100100 g kígyóuborka
kb 1010 szem magozott fekete olívabogyó
kb 1010 szem magozott zöld olívabogyó
150150 g fetasajt

Az öntethez:
44 evőkanál extraszűz olívaolaj
11 teáskanál citromlé
11 púpozott teáskanál morzsolt oregano

Elkészítés:
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.
A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb 5*5 mm-es kockákra vágjuk
Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görögdinnye granita » Görög rántotta » Grúz diós uborkasaláta » Vitaminsaláta
» Vitaminbomba-saláta » Diós almasaláta másképp » Almás saláta » Kinai salata
» Hagymás krumplisaláta » Uborka saláta » Kecskesajtos pulykasaláta » Amerikai káposztasaláta
» Sonkás salátatál » Kacsamell saláta » Svéd gombasaláta 2 » Amerikai káposzta saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.