| Görög saláta (Horiatiki) receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók (kb 11 adaghoz) A salátához: 22 szem közepes méretű paradicsom (kb) 200200 g 11 fej közepes méretű lilahagyma (kb) 5050 g 100100 g kígyóuborka kb 1010 szem magozott fekete olívabogyó kb 1010 szem magozott zöld olívabogyó 150150 g fetasajt Az öntethez: 44 evőkanál extraszűz olívaolaj 11 teáskanál citromlé 11 púpozott teáskanál morzsolt oregano Elkészítés: A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb 5*5 mm-es kockákra vágjuk Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben. A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |