Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás babsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab, nagyszemű, színes

ecet
őrölt bors
cukor
1 fej vöröshagyma
0,5 dl olivaolaj
petrezselyem
1 babérlevél

Elkészítés:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön. Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk). A még forró babot leszűrjük, és az előkészített saláta-öntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk, petrezselyem zölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Leveles hagymás lepény » Rakott hagymás burgonya » Hagymás burgonyalepény » Libamáj hagymásan kisütve
» Fokhagymás báránycomb » Hagymásrostélyos máshogy » Hagymás kakas » Fokhagymas-sajtos burgonya
» Fokhagymás sült krumpli » Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás sült hal » Paradicsomos zöldbabsaláta
» Joghurtos zöldbabsaláta » Hagymás-krumplis lepény » Fokhagymás sertésmáj » Újhagymás melegszendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.