| Hagymás babsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, nagyszemű, színes só ecet őrölt bors cukor 1 fej vöröshagyma 0,5 dl olivaolaj petrezselyem 1 babérlevél Elkészítés: A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön. Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk). A még forró babot leszűrjük, és az előkészített saláta-öntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyem zölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |