| Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg bőrös sertéscomb 1 kg nem szétfővő burgonya 5 közepes vöröshagyma 2 db chilipaprika 3 evőkanál sertészsír 1 doboz körszeletes ananászbefőtt 1 kg fehérboros savanyú káposzta 2 babérlevél 2 szegfűszeg kevés borókabogyó 3 evőkanál méz 1 dl sör só frissen őrölt bors Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz alakban bevagdossuk, majd sóval és őrölt borssal bőségesen megszórjuk. A meghámozott burgonyát durvára felkockázzuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A hosszában felhasított chilipaprikát a magok kikaparása után felaprítjuk. Nagymértetű serpenyőben a zsírt felhevítjük. Beleszórjuk a burgonyát meg a hagymát, és megpirítjuk. A feldarabolt ananászt a levével együtt a burgonyához adjuk. Belevegyítjük a káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a borókabogyót meg a chilit, és megsózzuk. A húst a mézzel elkevert sörrel egyenletesen megkenjük, és az ananászos-káposztás burgonyára fektetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 100 percig sütjük. Közben a mézes sörrel kenegetjük. A sütőt 225 fokra kapcsoljuk, és a combot kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végül az ananászos-káposztás burgonyával együtt pecsenyéstálra tesszük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |