| Ropogós croissant receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 60 dkg liszt 1 kis pohár joghurt 2 dl tej 5 dkg élesztő 1 teáskanál cukor 2 teáskanál só 25 dkg fagyos sütőmargarin 1 tojássárga kömény szezámmag reszelt sajt Elkészítés: A hozzávalókat tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük. Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük. Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |