Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós croissant recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

25 dkg fagyos sütőmargarin
1 tojássárga
kömény
szezámmag
reszelt sajt

Elkészítés:
A hozzávalókat tálba tesszük, összedolgozzuk. 8 részre osztjuk, pihentjük.
Korong alakúra nyújtjuk a 8 tésztát, rétegezzük úgy, hogy minden lap közé fagyos margarint reszelünk. Nyújtófával kissé lenyomkodjuk, 8 cikkre vágjuk. Kiflire összetekerjük, majd 1,5 órát kelesztjük.
Tetejét tojássárgájával megkenjük, esetleg reszelt sajtot, köményt vagy szezámmagot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini ropogós » Ropogós csirkesült » Szarvasropogós » Ropogós csavart stangli
» Körte ropogós köntösbe » Füstöltsajtos croissant » Pulykaropogós » Ropogós csirkesaláta
» Csirkeropogós » Francia croissant » Almás ropogós » Ropogós sajtos lapok
» Szezámmagos sós ropogós » Töltött ropogós pogácsák » Ropogós vadkacsa » Spagettiropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.