| Sólet ropogós libacombbal receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db libacomb 40 dkg vöröshagyma 5 dkg fokhagyma 2 dl étolaj 80 dkg tarkabab 20 dkg árpagyöngy 20 dkg lecsópaprika 10 dkg paradicsom 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg paradicsompüré 10 dkg libazsír Fűszerek (ízlés szerint): kakukkfű, rozmaring, delikát, őrölt bors, babérlevél, Erős Pista, őrölt kömény Elkészítés: A libacombokat a fűszerekkel bedörzsöljük. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 10 dkg szeletelt vöröshagymát szórunk rá, szorosan lefedjük és 2 napig a hűtőben érleljük. A babot 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk. A megmaradt hagymát apróra vágjuk, a libazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lecsópaprikát és paradicsomot, a csipetnyi Erős Pistát, a maradék fűszereket, végül a paradicsompürét amivel tovább pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott babot, annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzzük. amíg a bab félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az árpagyöngyöt, ha szükséges még vizet öntünk rá, majd sütőben 180 fokon 2-3 óráig sütjük. A libacombokat a hagymával együtt egy másik tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokon 1 óra alatt, időnként a saját levével meglocsolva ropogósra sütjük. Tanácsok: Kicsit hosszadalmas ugyan az elkészítése, de megéri, mert nagyon finom, és hideg téli estén jól átmelegíti a konyhát. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |