| Ropogós sajtos stanglik receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 150 g reszelt sajt 225 g búzafinomliszt 80 g vaj 4 ev. kanál tej citromhéj só ízlés szerint magvak (szezámmag, köménymag…) Elkészítés: A sajtos kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szintén lerezelt hideg vajat és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük, és ízlés szerint magvakat is adhatunk hozzá. A masszát sózzuk, hozzáadjuk a tejet, ismét alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Az alapanyagokat tésztává gyúrjuk, majd a tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk. A tésztát éles késsel szélesebb „sávokra” vágjuk, amiket majd kezünkkel rudacskákká formázunk. A sajtos stanglikat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |