Tutireceptek.hu fejléc

Almás ropogós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 kis alma (50 dkg)
3 evőkanál édesítőpor
1 evőkanál citromlé
4 dkg olvasztott vaj
1 mk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szerecsendió;
a tetejére:
5 dkg liszt
10 dkg lágy vaj
1 mk. őrölt fahéj
5 dkg darált dió
3 evőkanál édesítőpor
10 dkg zabpehely

Elkészítés:
Az édesítőport összekeverjük a citromlével, az olvasztott vajjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, beleforgatjuk a fahéjas masszába. Tűzálló tálba tesszük. A sütőt 180°C fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Külön tálban összekeverjük az almás ropogós tetejére a lisztet a lágy vajjal, a fahéjjal, a dióval, a 3 evőkanál édesítőporral és a zabpehellyel. Az egészet az almákra halmozzuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz.

Kalóriatartalom: 354 kcal
Szénhidráttartalom: 26 gramm

A receptet beküldte: szimba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás koktél » Almáspite (anti-candida) » Almás, túrós lepény » Porlós almás
» Almás-citromos pulykamell » Almás máglyarakás » Diétás habos almás torta » Szőlős-almás szelet
» Almás, rumos puding » Sárgarépás almasaláta » Omlós almás » Almás kocka
» Zamatos almás muffin » Almás mákos süti » Almás-habos sütemény » Ropogós csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.