| Almás ropogós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 kis alma (50 dkg) 3 evőkanál édesítőpor 1 evőkanál citromlé 4 dkg olvasztott vaj 1 mk. őrölt fahéj 1 mk. őrölt szerecsendió; a tetejére: 5 dkg liszt 10 dkg lágy vaj 1 mk. őrölt fahéj 5 dkg darált dió 3 evőkanál édesítőpor 10 dkg zabpehely Elkészítés: Az édesítőport összekeverjük a citromlével, az olvasztott vajjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, beleforgatjuk a fahéjas masszába. Tűzálló tálba tesszük. A sütőt 180°C fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Külön tálban összekeverjük az almás ropogós tetejére a lisztet a lágy vajjal, a fahéjjal, a dióval, a 3 evőkanál édesítőporral és a zabpehellyel. Az egészet az almákra halmozzuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Kalóriatartalom: 354 kcal Szénhidráttartalom: 26 gramm A receptet beküldte: szimba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |