| Resztelt kacsamáj baconnel... receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg bacon szalonna 50 dkg pecsenye kacsamáj 3 nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma libazsír (kicsit bővebben a szokásostól) só 1 mokkáskanál bors 1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs) 1 csapott evőkanál majoránna 2 evőkanál házi lecsó vagy piros arany 1 kávéskanál pirospaprika Elkészítés: A hagymát, bacont apró kockára vágjuk, az zsiradékban sóval és borssal aranysárgára pirítjuk, a végén a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Beletesszük a kis darabokra vágott májat, a lecsót, meglocsoljuk a borral, és sűrű kevergetés mellett kb. 12-15 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a majoránnát, borsozzuk, ízlésünkre sózzuk és a pirospaprikával megszórjuk. Tanácsok: Krumplipürével tálaljuk. Idő hiányában sós, köményes vízben főtt krumpli is jó köret hozzá! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |