| Kókuszos fincsi resztelt receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 20 dkg Rama 30 dkg finomliszt 2 tojássárgája 1 mokkáskanál reszelt citromhéj 10 dkg porcukor A tepsi kikenéséhez 2 dkg Rama A tetejére 20-25 dkg sárgabaracklekvár 5 dkg mazsola 10 tojásfehérje 30 dkg kristálycukor 10 dkg kókuszreszelék 5 dkg finomliszt Elkészítés: A hideg Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi tésztához valóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és egy Ramával kikent 35x20 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Ha nincs ekkora tepsink, akkor nagy tepsibe is tehetjük, de ne nyújtsuk ebben sem nagyobbra a tésztát, mert túl vékony lesz. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt világosra elősütjük. Megvárjuk, amíg kihűl. Közben egy kis lábasban kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, megkenjük vele a tésztát és rászórjuk a mazsolát. A tojásfehérjét a cukorral és a kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Nem kell felverni a fehérjét. Folyton kevergetve felforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen odaéghet. A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük és elsimítjuk. A sütőbe visszatoljuk és kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |