| Resztelt májleves receptLevesek Hozzávalók: 0,5 kg pulyka- vagy pecsenyekacsamáj 2 fej vöröshagyma olaj 2 db pörköltszaft kocka fűszerkeverék késhegynyi só 1 csapott kávéskanál majoránna 2 késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál pirospaprika 30 dkg széles metélt Elkészítés: A májat és a hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A hagymát késhegynyi sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, elkeverjük a fűszerekkel. A pirospaprikát akkor szórjuk rá, mikor levét elfőtte. Felengedjük 1,5 liter vízzel és forrástól számítva még 5 percig főzzük. A széles metéltet külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levesbe tesszük, majd összeforraljuk. Tanácsok: Azért teszek késhegynyi sót a hagymára, mert hamarabb összefonnyad. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |