| Hagymás tarja receptHúsételek Hozzávalók: 12 szelet kicsontozott tarja 1 tasak steak fűszersó 2-3 ek mustár 5 gerezd fokhagyma 3 ág rozmaring 2-3 nagy fej hagyma bors olaj Elkészítés: A tarját előző este kiklopfolom és beszórom a fűszersóval, majd egy mély tálba rétegezem. Minden réteg tetejére magos mustárt kenek és apróra vágott fokhagymával és rozmaringgal megszórom. A rétegezést addig folytatom, mig a hússzeletek elfogynak. Másnap kevés olajon magas falú serpenyőben elősütöm a szeletek mindkét oldalát, figyelve hogy egyszerre 2-3 szeletnél több ne legyen a serpenyőben, hogy piruljanak de ne eresszenek levet. Az elősütött szeleteket külön tálba szedem, közben a hagymát szeletekre vágom. A hússütésből visszamaradt olajon megdinsztelem a hagymát, majd visszateszem egyesével a húst a serpenyőbe. Óvatosan alulra játszom a szeleteket és igyekszek minden szelet tetejére hagymát játszani. Lefedem és kb. 45 perc alatt lassú tűzön puhára párolom. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |