| Fokhagymás marhapörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 70-80 dkg marhafelsál(nálunk legtöbbször a marhahúslevesben főtt maradék hús) 2-3 fej vöröshagyma 6-8 gerezd fokhagyma zsír 1-1 paradicsom, zöldpaprika törött paprika só, bors Elkészítés: A zsírban üvegesre pirítom a vöröshagymát,ráteszem a pirospaprikát, zúzott fokhagymát,utána az összevágott paradicsomot, paprikát, felengedem kevés vízzel.A kicsi darabokra vágott húst is beleteszem és puhára párolom közepes lángon.(ha maradék leveshúsból van, akkor csak összemelegítem) Tanácsok: Főtt krumplival, vagy friss ropogós fehér kenyérrel tálalom. A legjobb ízű akkor lesz, ha 1 napot hagyjuk összeérni a hűtőben, de ezt ritkán tudjuk megvárni. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |