| Póréhagymás krumplileves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 vastagabb szál póréhagyma (kb. 15 dkg), 1 dl tejszín, 2 szelet barna kenyér, 10 dkg húsos szalonna, 1 liter húsleves (kockából), 1-2 csipet őrölt köménymag (ízlés szerint lehet több is), 1 teáskanál gorombára vágott tárkony, só. Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük a zsírját. Ezen a zsíron az apróra vágott, tisztított burgonyát kicsit megfuttatjuk, és felengedjük a húsleves felével, sózzuk, fűszerezzük. A burgonyát 10 percig főzzük, ekkor beletesszük a tisztított, vékony fél karikákra vágott pórét, és még 5 percig tovább főzzük. Közben levágjuk a kenyér héját, és a belét a megmaradt húslevesben jól megáztatjuk, majd összeturmixoljuk, ezzel besűrítjük az ételt. Amikor a burgonya már megpuhult és a leves jól kiforrt, beletesszük a tejszínt, és a pirított szalonnapörccel megszórva azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |