| Fokhagymás amúr receptHozzávalók: Amur szeletek fokhagyma liszt tojás sör olaj só Elkészítés: A fokhagymát összetöröd (én reszelni szoktam) és bepácolod vele az amurszeleteket. Egy éjszakára hűtőbe teszed. Lisztből, tojásból csinálsz egy nokedli-tészta állagú masszát és azt addig hígítod a sörrel míg nagyjából palacsinta tészta állagú nem lesz. Ebbe belemártod az amurt (nem kell lemosni róla a fokhagymát) és forró olajba teszed, aranybarnára sütöd. Tanácsok: Én magában szoktam enni, de lehet hozzá rizst vagy krumplipürét tálalni. Általában karácsonyi "nassi" szokott lenni. Azért nasimert két étkezés között esszük, amikor kész van, és nem tudjuk megvárni a vacsit, aztán persze alig vacsizunk mert teleesszük magunkat a hallal. Jah és egy szelet sohasem elég!!! A receptet beküldte: koviildi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |