| Hagymás nokedli receptLevesek Hozzávalók: 5-6 nagy hagyma olaj vagy zsír só őrölt pirospaprika ételízesítő A nokedlihez: 3 tojás 1 kiskanál zsír liszt Elkészítés: 5-6 nagy hagymát megtisztítunk, és kockára vágva olajban vagy zsírban egészen puhára pároljuk, közben sóval meghintjük. Ha már elég puha, megszórjuk őrölt pirospaprikával és kevés ételízesítővel. Ezután 4 személyre (3 tojásból, kiskanál zsír, liszt) galuska tésztát készítünk, és szaggatóval apró galuskát készítünk. A főzővízbe 1 evőkanál zsír vagy étolaj, só és ételízesítő is kerüljön. A kész galuskát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és a forró hagymával összekeverjük. Tavasszal fejes salátával gyors egytálétel. Tanácsok: Ha van fagyasztott nudlim otthon, akkor hagymás nudliként szoktam elkészíteni. Így kb 15-20 perc alatt készen van egy gyors ebéd. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |