| Karfiolos tészta receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej karfiol, 35 dkg penne tészta, 2 gerezd fokhagyma, 1 piros chilipaprika, 8 dkg fenyőmag, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, petrezselyemzöld, 5 dkg parmezánsajt. Elkészítés: A karfiolt főzd forró, sós vízben néhány percig. Hűtsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. Főzd ki a tésztát. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd tedd bele a rózsáira szedett karfiolt, és süsd 3 percig. Ha enyhén aranyszínűvé vált, mérsékeld alatta a lángot, és keverd hozzá a felszeletelt fokhagymát, a kimagozott és felszeletelt chilit és a fenyőmagot, majd együtt süsd még 2 percig. Add hozzá a tésztát, a mazsolát, a citromhéjat és -levet, valamint 4 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózd meg, majd óvatosan keverd össze a parmezánnal. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |