Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes rakott karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 bögre rizs
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 tojás
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).

A rizst 1 ek olajon megfuttatom, azután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel. Sózom és lefedve, meleg helyen megvárom, hogy a rizs megdagadjon.

A felaprított hagymát és fokhagymát 2 ek olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a húst. Ízlés szerint sózom és addig pirítom, míg zsírjára sül. Megszórom a fűszerekkel és elkeverem.

Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és beleöntöm az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetem a tetejét, rászórom a karfiolrózsákat és elrendezem.

A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem, majd ráöntöm a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórom és sütőbe teszem.


200 fokon kb 40 perc alatt megsütöm. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirul.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rakott burgonya » Sütő tökös rakott tál » Tejszínes metélt » Mexikói rakott tészta
» Karfiolkrém » Csokis-Tejszínes süti » Tejszínes-sonkás tészta » Csirkés rakott burgonya
» Karfiol krumplival » Sajtos rakott karfiol 2 » Provence-i rakottas » Francia Rakottkrumpli
» Mexikói rakott káposzta » Rakott linzer » Rakott brokkoli és karfiol » Tejszines karamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.