| Rakott krumpli szalonnával receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 600 gramm krumpli 2 nagy fej hagyma 150 gramm füstölt kolbász 3 db kemény tojás 100 gramm füstölt bacon szalonna 1 doboz 12%-os tejföl só Elkészítés: A krumplit nyersen felkarikázom kb. fél centi vastagságú szeletekre, a kolbászt szintén fél centi vastagon felkarikázom. A tojásokat keményre főzöm, tojásszeletelővel vékony karikákra szeletelem, a hagymát is vékony karikára vágom. Jénai tál aljára lefektetek bacon szalonna szeleteket, rá krumpliréteg kerül, amit enyhén megsózok, erre kolbász, hagyma, bacon és tojás - utóbbit szintén enyhén sózom. Ismét: krumpli (+só), kolbász, hagyma, bacon és tojás (+só) - amíg az alapanyag tart. A tejfölt a tetején egyenletesen elosztom és a tejfölre még bacon szeletek kerülnek - vagyis legalulra és legfelülre is néhány szelet húsos szalonnát helyezzünk. Miért fontos a sorrend? Képzelje csak el, amint a kolbász ízeit beszívja a krumpli, a húsos szalonnára pedig rásülnek a tojáskarikák... A jénai tálat fedjük le, és tegyük a sütőbe. 200 fokon 1-1.5 óra alatt készül el. (Egy hústűvel átszúrva a rétegeket ellenőrizhetjük a krumpli puhaságát!) Tanácsok: Sem hozzáadott víz, sem zsiradék nem szükséges - az összetevők elég vizet és zsírt eresztenek. Minél többször melegítjük, annál finomabb :) WW: 13 pont (egy adag) Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 650 kcal A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |