| Sonkás-karfiolos tészta receptTésztafélék Hozzávalók: - 25 dkg főtt sonka - 30 dkg karfiol - 20 dkg reszelt sajt - 1 nagy fej hagyma - 5 dl tej - 40 dkg kagylótészta - 6 ek. vaj - 3 ek. liszt - só, őrölt bors - 1 ek. zsemlemorzsa - 2 ek. reszelt parmezán sajt Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A főzővizében a tésztát kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A finomra vágott hagymát a vaj felén üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot. Az egészet a kifőtt tésztához keverjük a maradék vajjal, a karfiollal és a kockára vágott sonkával együtt. A tésztát tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert parmezánnal. Forró sütőben 40 percig sütjük. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |