| Húsos rakott kelbimbó receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó 1 zacskó gyorsrizs fél dl olaj 1 közepes fej vöröshagyma 50 dkg darált hús só őrölt bors 3 cikk fokhagyma zöldpetrezselyem 15 dkg sajt 1 paprika olaj zsemlemorzsa Elkészítés: A kelbimbót sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Ezután a forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1,5 dl vizet öntünk rá. Lassú tűzön megfőzzük. Közben kifőzzük a rizst. Végül a kelbimbót, a kész rizst és húsos ragut olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rétegezzük úgy, hogy a tetejére kelbimbó kerüljön, és megszórjuk az csíkokra vágott paprikával és a reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kockákra vágva, forrón tálaljuk. Tanácsok: Tejföllel díszíthetjük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |