| Zöldséges rakott karaj receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 szelet sertés rövidkaraj 30 dkg franciasaláta alap 8 szelet füstölt sonka 10 db lapkasajt A besamellhez: 5 dkg vaj 2 ek liszt 3,5 dl tej só, bors, szerecsendió 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint Elkészítés: A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma. Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 percig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük. A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk. Tanácsok: Párolt rizzsel tálaljuk! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |