| Spenótos-rukkolás rakottas receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre egy 29x16x9 cm-es sütőtálhoz: 20 dkg friss spenót (tisztítva) 10 dkg friss rukkola (tisztítva) 30 dkg darált hús 10 dkg rizs 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek. vaj + egy kevés a forma kikenéséhez 1, 5 dl főzőtejszín 3 tojás só bors A tetejére: 2 ek. vaj 2 ek. liszt 2, 5 dl tej só bors szerecsendió reszelt sajt Elkészítés: Egy evőkanál vajat serpenyőben felhevítünk. Belereszeljük a fokhagymát, addig dinszteljük, míg illatozni kezd. Rátesszük a spenótot, rukkolát és átforgatjuk a fokhagymás vajon, míg összeesnek. A zöldségeket kivesszük a serpenyőből. Félre tesszük. A serpenyőt tisztára töröljük, majd felhevítjük benne a maradék vajat. Üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a húst, ízesítjük sóval, borssal és kevergetve lepirítjuk. Közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd a húshoz keverjük. A sütőtálat kivajazzuk. Lerakjuk az aljára a spenót és rukkola felét. Erre halmozzuk a húsos tölteléket, majd befedjük a megmaradt zöldségekkel. A tejszínt kikeverjük a tojással, kevés sóval, majd a rakottasra öntjük. Betesszük a 200°C-ra előmelegített sütőbe és ~30 percig sütjük. Közben a vajból, lisztből, tejből elkészítjük a besamelmártást, amit szerecsendióval, sóval, borssal ízesítünk. A rakottas tetejére öntjük, reszelt sajtot szórunk rá és további ~15 perc alatt készre sütjük az ételt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |