Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolitallérok recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
900 g brokkoli
3 db tojás
120 g finomliszt
60 g parmezán sajt (frissen reszelt)
50 ml tej
1 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni. Burgonyatörővel durvára szétnyomkodjuk.
A tojást, lisztet és a tejet sima tésztává kavarjuk. Majd hozzákeverjük a frissen reszelt parmezánt, az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára tört brokkolipürét is.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a tésztából evőkanállal halmokat rakunk, elsimítjuk, majd oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ratatouille » Nizzai cukkini » Kolbászos tökfasírt » Galyasági gombapaprikás
» Zöldséges rakott karaj » Spanyol "lecsó" » Galyasági gomba tejfölösen » Sült ravioli
» Vitamintál sajttal » Cukkinis ördögszem » Kukorica kocka » Burgonyás zöldbab
» Vöröshagyma töltve » Rántott cukkini töltve » Mix » Karfiol sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.