| Brokkolitallérok receptZöldséges ételek Hozzávalók: 900 g brokkoli 3 db tojás 120 g finomliszt 60 g parmezán sajt (frissen reszelt) 50 ml tej 1 gerezd fokhagyma 0.5 csokor petrezselyem só ízlés szerint bors ízlés szerint chilipehely ízlés szerint 2 ek napraforgó olaj (a sütéshez) Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni. Burgonyatörővel durvára szétnyomkodjuk. A tojást, lisztet és a tejet sima tésztává kavarjuk. Majd hozzákeverjük a frissen reszelt parmezánt, az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára tört brokkolipürét is. Egy teflonbevonatú serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a tésztából evőkanállal halmokat rakunk, elsimítjuk, majd oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |