| Pupusas, El Salvador nemzeti eledele receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 tk sütőpor 1 tk só kb. 1 dl víz 1/2 dl olaj Töltelék: 1 fej lilahagyma 10-15 dkg sajt 10-15 dkg bacon 3 evőkanál tejföl apróra vágott paprika só, bors Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy a kenyérsütő géppel összedolgoztatjuk. A tésztát félretesszük pihenni. 2. Míg pihen a tészta, addig lereszeljük a sajtot, olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket a baconnel, majd az egészet hozzákeverjük a sózott, borsozott tejfölünkhöz. 3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd minél vékonyabbra nyújtjuk őket. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk. Itt a kicsit bevizezett kéz sokat segíthet. 4. Ezután durván három-három perc alatt oldalanként megsütjük serpenyőben. Közepes hőfok elég, különben a külseje túl gyorsan pirul. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |