Tutireceptek.hu fejléc

Pupusas, El Salvador nemzeti eledele recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
kb. 1 dl víz
1/2 dl olaj
Töltelék:
1 fej lilahagyma
10-15 dkg sajt
10-15 dkg bacon
3 evőkanál tejföl
apróra vágott paprika
só, bors

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy a kenyérsütő géppel összedolgoztatjuk. A tésztát félretesszük pihenni.

2. Míg pihen a tészta, addig lereszeljük a sajtot, olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket a baconnel, majd az egészet hozzákeverjük a sózott, borsozott tejfölünkhöz.

3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd minél vékonyabbra nyújtjuk őket. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk. Itt a kicsit bevizezett kéz sokat segíthet.

4. Ezután durván három-három perc alatt oldalanként megsütjük serpenyőben. Közepes hőfok elég, különben a külseje túl gyorsan pirul.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegények eledele » Pupusas » Inkák ősi eledele » Pupusas házi töltelékkel
» Kenyérben sült sonka » Kapros kenyérlángos » Kókuszos kakaós csiga » Húsos krémes rétes
» Tejes, magvas kifli » Sajtos tönkölykifli » Kenyér - nem kovászos » Mézes-diós kuglóf
» Krumplilángos » Burgonyás cukkínis lepény » 5 lisztes kenyér » Virslis lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.