| Virslis lepény receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Tésztához: * 8 dkg túró * 3 ek olaj * 3 ek tej * 12,5 dkg liszt * 1 tk sütőpor * só Töltelékhez: * 4 szál virsli * 2 db lilahagyma * 1 ek olaj * 12,5 dkg natúr krémsajt * 2 tojás * 10 dkg tejföl * só * bors Elkészítés: 1. A túrót keverjük össze a tejjel, a 3 ek olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. 2. Vajazzuk ki a sütőformát (tortaformát), és a vékonyra kinyújtott tésztát terítsük bele, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 10 percig süssük. 3. A töltelékhez a virslit vágjuk vékony karikákra, és egyenletesen osszuk el a tészta alján. A hagymát 1 ek olajon dinszteljük meg, és szórjuk a virslikarikákra. 4. Keverjük ki a krémsajtot a tojásokkal és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejére öntjük. 5. Tegyük vissza a sütőbe, és további 30 percig süssük. Tanácsok: sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Maszat84 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |