| Kapros kenyérlángos receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztához: 1 db főtt, összetört burgonya 2 dl tej 2 teáskanál só 3 evőkanál olaj 50 dkg liszt 1 teáskanál cukor 2 dkg élesztő A feltéthez: 3 dl tejföl ízlés szerint kapor fokhagyma hagyma szalonna kolbász tojás só Elkészítés: 1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. 2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a tésztát kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. 3. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, előmelegített sütőben elősütjük kb. 5 percig, majd megkenjük a kaporral és fokhagymával kikevert tejföllel, rárakjuk a feltétet, és készre sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |